Doulat

Täältä löydät tietoja Suomen Doulat ry:n toimenkuvan mukaan toimivista doulista.

Vaikka alueeltasi ei ole listattu doulia, voi siellä doulia kuitenkin toimia.

 • Pääkaupunkiseudulla HUS:n eri sairaaloissa toimivia doulia sukunimenmukaisessa aakkosjärjestyksessä

  Forsberg Mari
  Olen kolmen lapsen äiti, doula, mindfulness-ohjaaja, kulttuurituottaja ja filosofian maisteri Helsingistä. Toimin doulana kahden naisen kollektiivissa Doula Helsingissä sekä Doula vierelläsi- doularyhmän yhtenä doulana. Tuen perhettä ja synnyttäjää heidän omissa valinnoissaan, olipa toiveena luonnollinen, lääkkeetön synnytys tai lääkkeiden käyttö synnytyksen aikana. Etsimme yhdessä sopivia keinoja ja asentoja synnytyksen tuntemuksien vastaanottamiseen. Doulaosaamiseeni kuuluu esimerkiksi akupainanta, hieronta, synnytyslaulua ja tens-laitteen käyttöä. Tunnen myös hypnosynnytyksen perusteet. vahvuuteni on läsnäolo ja luottamus sinuun synnyttäjänä sekä usko meissä naisissa piilevään viisauteen ja voimaan synnyttää. Lasten myötä elämääni tuli enemmän tohinaa ja vähemmän hiljaisuutta. Tuo muutos sai minut liikkeelle etsimään keinoja hyvinvoinnin säilyttämiseen arjen keskellä. Kouluttauduin kolmatta lasta odottaessani mindfulness-ohjaajaksi ja voin tarvittaessa ohjata synnyttäjää ja puolisoa valmistautumaan synnytykseen mindfulness-tyyppisen meditatiivisen harjoittelun avulla.

  sähköposti: Forsberg.mari@gmail.com                                                    www.doulahelsinki.fi  puhelin: 0503251909 www.facebook.com/doulahelsinki/

  Gindonis Veera
  Esikoisemme syntymässä tukihenkilönä oli mieheni, toisen lapsemme synnytin doulan kanssa. Kolmannen lapsemme syntymään sain kaikkein parhaimman vaihtoehdon: mukana oli sekä mieheni että taitava doula.
  Olen kolmen lapsen äiti, tutkijaeläinlääkäri, sertifioitu synnytysdoula (Certified Labour Doula, CAPPA) ja doulakouluttaja. Vuodesta 2006 lähtien olen ollut kymmenien perheiden doulana, tukien siinä missä tukea tarvitaan ja antaen tilaa kun on sen aika. Jokainen todistamistani synnytyksistä on ollut ainutkertainen: kannan sydämessäni kuvia naisten rohkeudesta ja herkkyydestä, taitavista vastasyntyneistä, puolisoiden rakkauden pohjattomuudesta, elämästä, jota luomme.
  Doulana tehtäväni on luoda asiakkailleni tilaisuuksia kokea synnytyksen syvyys ja kauneus omakohtaisesti kivunlievityksen tavasta riippumatta, aina äidin ja perheen toiveita kunnioittaen.

  sposti veera (at) doulakka.fi, puh. 045 322 3022
  internet www.doulakka.fi
  facebook www.facebook.com/doulakka

   

  Helle Karoliina
  Olen 32 v. vyöhyketerapeutti, sairaanhoitaja, doula ja loppuvaiheen kätilöopiskelija. Kutsumukseni ja intohimoni on tukea äitejä ja perheitä raskausaikana, synnytyksessä sekä uuden elämäntilanteen alussa. Toiminimelläni Nuppunen tarjoan mm. synnytysdoulapalveluja, synnytysvalmennusta, imetysohjausta, vyöhykehoitoja raskaana oleville ja vauvoille sekä vauvahieronnan ohjausta vanhemmille.

  Minulla on doulana kokemusta synnytyksistä sekä Suomesta että Nepalista. Olen saanut kunnian doulata erilaisissa ympäristöissä ja synnytyksissä, mm. kaksossynnytyksessä, sektioissa, kotona ja hypnosynnytyksissä. Kätilökoulutuksen lisäksi kouluttaudun jatkuvasti lisää palvellakseni asiakkaitani entistä laaja-alaisemmin.

  Tutustu kotisivuillani tarkemmin palveluihini ja ota yhteyttä!

  I provide reflexology, doula services and breastfeeding support also in English.

  nuppunen.com

  p.040-7471790,  nuppunen@nuppunen.com

  facebook.com/tminuppunen

  Languages: suomi, English

  Sairaalat: Kätilöopisto, Naistenklinikka, Jorvi, kotisynnytykset (homebirths)

   

  Huisman Enni
  Olen vuodesta 2015 lähtien pääkaupunkiseudulla toiminut synnytysdoula ja kahden lapsen äiti. Olen osallistunut Doulakan kursseille (40h), ollut vuosittain noin kymmenessä synnytyksessä ja valmistun kätilöksi joulukuussa 2017. Oman kotisynnytyskokemukseni jälkeen luottamukseni synnyttäjän kehoon ja sen taitoon synnyttää nousi valtavasti. Doulana ja tulevana kätilönä tuen synnyttäviä perheitä jo raskausaikana, synnytyksen läpi ja vielä synnytyksen jälkeenkin heidän omissa valinnoissaan. Haluan tarjota synnyttäjälle tukea ja lämpöä, hänen tarvitsemaansa tietoa ja tarvittaessa keinoja lääkkeettömään kivunlievitykseen. Toivon, että pystyn antamaan synnyttäjän ympärille samanlaisen turvallisuudentunteen, jonka itsekin olen synnytyksessäni saanut kokea. Uskon jokaisen synnyttäjän tuntevan oman kehonsa ja oman lapsensa parhaiten ja näin osaavan tehdä oikeat ratkaisut omalla kohdallaan, kun sille annetaan tilaa. Lääkkeetöntä kivunlievitystä tarjoan mm. akupainannan, hieronnan, synnytyslaulun, joogahengityksen, TENS-laitteen, synnytysammeen, gua sha’n ja tietenkin jatkuvan tuen ja läsnäolon muodossa. Toimin doulana sairaala- ja kotisynnytyksissä. Tarjoan myös erillistä imetysohjausta.

  sähköposti: enni.huisman@hotmail.com puh. 040 7169 135 fb-sivut: www.facebook.com/doulaennih Languages: Finnish, English Sairaalat/hospitals: Kätilöopisto, Naistenklinikka, Jorvi and homebirths

  Jokela-Nuoranen Piia

  Olen kolmen lapsen äiti, doula, vyöhyketerapeutti (mvt/pvt), Dancing for Birth-ohjaaja, Sacred Pregnancy-ohjaaja, Suomen ensimmäisen kaupallisen doulapalvelun toinen perustajista ja Suomen ensimmäisen synnytyskodin perustaja. Aiemmalta ammatiltani olen käsityönopettaja. Olen tehnyt synnytysmatkaa useiden kymmenien vanhempien kanssa heidän elämänsä ehkä merkittävimmässä hetkessä: oman lapsen syntymässä. Joka kerta tuo matka on uudenlainen, omanlainen ja ihmeellisen ihana. Ota yhteyttä jos haluat/ haluatte synnytysmatkalle mukaan luotettavan ja herkällä korvalla kuuntelevan matkakumppanin.

  Lisätietoja minusta löydät täältä:

  www.doulapiia.wordpress.com

  Suomen ensimmäinen synnytyskoti | SynnytysSyli

  https://www.facebook.com/Vy%C3%B6hyketerapeutti-Doula-Piia-Jokela-127736087273027

  Krista Katainen
  Olen kätilö, doula, imetysohjaaja (WHO) ja kolmen ihanan lapsukaisen äiti. Kätilöksi olen valmistunut vuonna 2011, jonka jälkeen olen työskennellyt kätilönä synnytyssalissa sekä lapsivuodeosastolla. Doulaksi valmistuin vuonna 2016. Kätilö- ja doulapalveluita tarjoava yritykseni, Kolmen Sydämen Kätilö -Tre Hjärtans Barnmorska, palvelee asiakkaitaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

  Tarjolla mm. synnytysvalmennusta, imetysvalmennusta, synnytyssuunnitelmien/synnytystoivelistojen tekoa, mahdollisuus synnytyskeskusteluun, synnytysdoulausta sekä vuokrauspalvelut kuten TENS, vauvavaaka ja imetysapulaite.

  Även på svenska! Even in English!

  Toimin doulana: Kätilöopisto, Naistenklinikka, Jorvi, Hyvinkää, Kymenlaakson keskussairaala, kotisynnytykset

  Lisää tietoa minusta ja palveluistani:
  www.katiloporvoo.fi
  040 9603638
  krista.katainen@katiloporvoo.fi
  www.facebook.com/KolmenSydamenKatilo

  Kässi Anna-Riitta
  Olen helsinkiläinen doula ja seksuaalikasvattaja. Olen kouluttautunut doulaksi vuonna 2013 ja sen jälkeen käynyt runsaasti lisäkoulutuksia. Vuonna 2017 aloitan sertifiointikoulutuksen. Palvelen perheitä lämmöllä, huomaavaisesti ja ammattitaidolla. Doulakassistani löytyvät rebozot, gua shat, kammat, öljyt, voimalauseet ja muut, mutta tärkeimmät työkaluni ovat hoivaavat kädet, uskoa luova lempeä katse sekä kuuntelevat korvat ja tietenkin suuri sydän. Pidän lisäksi synnytystanssikursseja sekä ryhmiä raskaana oleville ja vuokraan TENS-laitteita ja belly bindeja. Olen käytettävissä synnytyksissä taas syksystä 2017 alkaen. Lue lisää minusta ja palveluistani osoitteessa www.viekku.fi. Ota rohkeasti yhteyttä ja räätälöidään sinulle sopiva paketti, hinnat alkaen 300 €.

  anna-riitta@viekku.fi/0449873988/         www.facebook.com/viekussa
  languages: suomi, English, Deutsch
  hospitals: Kätilöopisto, Jorvi, Naistenklinikka, homebirths

  Levy Asta, Laulava Doula
  Synnytysvalmennusta, Helkä-synnytyslaulua ja Doulausta holistisella otteella. Asta Levy on 38-vuotias kolmen lapsen äiti ja yrittäjä Helsingistä. Lempeään ja turvalliseen tapaansa hän ottaa asiakkaat vastaan Helsingin Metsälässä Art Sopissa ja on tukena vauvamatkalla asiakkaan toivomusten mukaisesti. Asta vuokraa myös Tens-laitteita.

   You can contact me also in english. My speciality is Helkä labor singing ( breath and vocal techniques during labor)
  I also give birth classes and work as a doula.
  puhelin 0504654654

  Jenna Moisala
  Olen fysioterapeutti, lymfaterapeutti, doula ja hypnosynnytysvalmentaja sekä kolmen pienen lapsen äiti. Jo fysioterapian opinnoissani 10 vuotta sitten tutustuin kehon ja mielen yhteyteen,tai oikeammin niiden erottamattomuuteen – ja voisi sanoa että tieni doulaksi alkoi jo silloin. Vaikutuin suuresti siitä, miten viisaita me ihmiset olemmekaan, kunhan vain kuuntelemme itseämme ja toisiamme! Pelkäsin ensimmäistä synnytystäni, ja tuo pelko johti minut tutkimaan, löytyykö kivulle ja kauhutarinoille vaihtoehtoa – voiko synnytys olla jotakin aivan muuta?

  Onneksi pelkäsin, koska tuon pelon kautta löysin kokonaisen maailman kaikkea sitä eheyttävää ja voimaa antavaa, mitä synnytys voi olla. Konkreettisia työkaluja minulle on antanut doulaperuskurssin lisäksi mm. hypnosynnytysvalmentaja-koulutus. Sen lisäksi kouluttaudun jatkuvasti synnytysteemoihin liittyen. Doulana minulla on takana puolisen tusinaa synnytystä, jotka ovat olleet keskenään hyvin erilaisia.

  Doulana autan sinua pääsemään käsiksi omiin tunteisiisi ja siihen, miten sinulla voi synnyttäessäsi olla mahdollisimman hyvä olla, synnytystavasta riippumatta. Autan sinua luomaan juuri omannäköisesi turvaverkon ympärillesi niin että saat rauhassa antautua synnytyksen voimalle.

  Lisätietoja:
  www.hoivallus.fi
  Jenna.moisala(at)hoivallus.fi
  p. 050 346 7946
  www.facebook.com/hoivallus

   

  Multanen Anna

  Teen tällä hetkellä doulauksia Turussa, Porissa, Helsingissä ja Lohjalla. Olen käynyt Doulakan peruskurssin (144 h) ja sertifiointikin on viittä vaille valmis. Erityisosaamiseeni kuuluu homeopatian käyttö synnytyksessä, vesisynnytys ja hypnosynnytysmenetelmät (rentoutus- ja hengitystekniikat). Olen diplomihomeopaatti ja reikihoitaja. Olen suorittanut myös lääketieteen perusopinnot sekä WHO:n imetysohjaajakoulutuksen.
  Minusta on tärkeää, että jokainen synnyttäjä saa synnyttää juuri itselleen parhaalla tavalla, jotta synnytyksestä tulisi mahdollisimman voimaannuttava kokemus, oli kyseessä sitten sairaala- tai kotisynnytys ja toiveena lääkkeellinen tai pelkkä lääkkeetön kivunlievitys. Olen ollut mukana sekä täysin lääkkeettömissä luomusynnytyksissä että synnytyksissä, joissa on käytetty lääkkeellistä kivunlievitystä. Doulana haluan tukea äidin omia toiveita ja antaa hänelle paljon selviytymiskeinoja ja valinnan mahdollisuuksia tehdä synnytyksestä juuri omanlaisensa.
  Sähköposti: anna.multanen@gmail.com
  puhelin: 050-4989519
  https://www.doula-anna.com

  Pyykkönen Salla
  Olen Salla, 40-vuotias helsinkiläinen doula, imetysohjaaja (WHO) ja kahden lapsen äiti. Tarjoan raskausaikaan, synnytykseen, lapsivuodeaikaan ja imetykseen liittyviä palveluita. Synnytykseen voi valmistautua, vaikka usein toisin väitetäänkin. Hyvä valmistauminen valmentaa eri tilanteisiin, joita synnytys voi tuoda tullessaan. Jokainen synnytys ja syntymä on erityinen ja ainutlaatuinen. Doulana autan asiakkaitani valmistautumaan synnytykseen rauhassa, kuunnellen ja kannustaen. Annan tukea imetyksen onnistumiseen jo ennen synnytystä ja erityisesti sen jälkeen. Olen kokenut doulana monenlaisia synnytyksiä erilaisten äitien ja vanhempien kanssa. Tunnen lapsettomuustaustaisten ja yksin synnyttävien erityisiä tarpeita ja teen myös adoptiodoulausta.

  Koulutan itseäni jatkuvasti. Koulutukseni ja kokemusteni ansiosta jalkani pysyvät tukevasti maan pinnalla tiukoissakin tilanteissa. Puhun aina ymmärrettävää kieltä enkä karkaa vaikean ammattijargonin turviin. Doulaan suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi ja englanniksi. Synnyttäjäasiakkaani saavat näin tukea omalla äidinkielellään eli tunteidensa kielellä. Voit valmistautua synnytykseen rauhassa ja luottaa siihen, että rinnallasi on luotettava ja kuunteleva kanssakulkija ensitapaamisesta pitkälle lapsivuodeaikaan asti. Myös lapsen toinen vanhempi tai odottajan kumppani saa doulan avulla rohkeutta ja neuvoja synnyttävän äidin tukemiseen. Doula on koko perhettä varten.
  instagram: varataivas

  Salminen Malla
  Toimin doulana Turusta Helsinkiin ja sillä välillä. Pidän Rennompi Synnytys -kursseja perheille, joilla opitaan valitsemaan synnytyksessä se rento tie, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Rentoutuminen synnytyksessä on kaikkein toimivin työkalu ja sen avulla synnytys yleensä sujuukin ongelmitta. Doulana erikoisosaamiseni on syvän rentoutumisen tukeminen.
  Synnytys on ennen kaikkea perhetapahtuma, ja minä olen siellä teitä varten. Minä olen se henkilö, joka tekee kaiken sen mitä tarvitaan jotta te saatte rauhassa keskittyä oman lapsenne syntymään! Olen yhtä lailla kumppanin kuin synnyttäjänkin tukena, ja tarvittaessa helpotan myös kommunikointia hoitohenkilökunnan kanssa.
  Toiveeni on, että voin omalla työlläni tukea perheitä ja synnyttämään lähteviä naisia saavuttamaan sellaisen syntymän lapselleen, mistä he haaveilevat, että se olisi juuri se ihanan kaunis ja voimauttava kokemus, joka kantaa kauas vanhemmuuteen ja toimisi ikuisena voimanlähteenä koko elämässä – ja tiedän että syntymällä ja synnytyksellä on tällainen potentiaali.
  Toimin sekä sairaala- että kotisynnytyksissä. Käteni taitavat niin rebozon, gua shan, akupainannan kuin hieronnan taidot. Kaikenlaiset perheet; yksinhuoltajat, sateenkaariperheet, poly-perheet, monikulttuuriset perheet ym. ovat tervetulleita!
  HypnoBirthing Childbirth Educator, Sacred Pregnancy Instructor, Luovan toiminnan ohjaaja AMK

  Also in : English, Español, Português
  0402190190, malla@maamama.fi
  www.maamama.fi, MaaMama fb:ssä

  Siivola Marjaana
  Olen kolmen lapsen äiti, doula, synnytysvalmentaja, DI ja tekniikan lisensiaatti. Tuen sinua ja kumppaniasi juuri teidän lähtökohdistanne käsin. Tuen sinua tarjoamalla tutkimuksiin perustuvaa tietoa, läsnäoloa, kuuntelua sekä jatkuvaa tukea. Olen synnytyksessä sinun ja kumppanisi jatkuva tuki ja turva.

  Minulla on lähes 50:n doulauksen kokemus erilaisista perheistä, tilanteista ja synnytyksistä, joista kertynyttä tietotaitoa tarjoan sinulle.

  Pidän synnytysvalmennuksia Synnytyksen ABC ja Synnytys epiduraalilla kurssien kautta sekä henkilökohtaisia valmennuksia.

  I had my DONA doula training in Colorado and was trained also by Penny Simkin. I offer doula service and childbirth education in English as well.

  Yhteystiedot: marjaana@synnytyksenabc.fi, 050-5969011
  www.synnytyksenabc.fi, www.doules.fi
  https://www.facebook.com/synnytyksenabc/

 • Joutsen Salla
  Olen toiminut synnytysdoulana vuodesta 2013 ja syventänyt osaamistani Doulakan peruskurssilla sekä muilla lyhyemmillä kursseilla. Toimin yrittäjänä Tmi Rinnalla yrityksessä, joka tarjoaa hyvinvointiin liittyviä palveluita perheille mm. synnytys- ja perhedoulapalveluita. Yritykseni kautta voi vuokrata synnytykseen liittyviä tarvikkeita, koska se on usein kätevämpää kuin ostaminen.Doulakokemukseni ovat sairaalasynnytyksistä ja kotisynnytyksestä. Vauvantain synnytysvalmentaja olen kokenut, että doulana toimiminen antaa valmennuksessa oleville perheille käytännönläheistä tietoa synnytyksen kulusta, kivunlievitysmenetelmistä, tukihenkilön tuesta ja vastasyntyneen hoidosta imetyksen arvokkaaseen maailmaa asti, kun valmentaja on lähellä perheen tulevaa kokemusta.Imetysohjaajana- ja kouluttajana luonnollisesti tuen perheitä saavuttamaan oman tavoitteensa mukaisen imetystaipaleen tarjoten tukea ja ohjausta.

  Minut tavoittaa sähköpostitse salla.joutsen@rinnalla.fi tai puhelimitse 045 101 5322, www.rinnalla.fi

 • Koskinen Eeva
  Olen kahden lapsen äiti Tampereelta. Doulaan Tampereella ja Hämeenlinnassa. Koulutukseltani olen akupunktuurikko ja koulutettu hieroja. Doulana olen tukenut perheitä henkisesti ja fyysisesti luonnonmukaisin keinoin jo useamman vuoden ajan. Kokemusta on kertynyt niin sairaala- kuin kotisynnytyksiin valmistautumisesta, perätilasynnytyksistä, sektiosta kuin alatiesynnytyksistäkin.   Koen antoisaksi työn synnytyspelkoisten äitien tukemisen synnytysmatkalla, uskon, että jokainen äiti löytää tien pelosta rohkeuteen itselleen sopivalla tuella ja tiedolla. Doulana koen tärkeäksi, että saat tietoa, rohkeutta ja taitoja omalle synnytysmatkallesi. Rohkaisen sinua löytämään tapasi synnyttää, autan ja tuen puolisoasi tukemaan sinua koko synnytyksen ajan, tuen teitä molempia matkallanne vanhemmiksi sekä vanhemmuuden alkutaipaleella.  Vuonna 2017 teen kotisynnytysten doulaukset pelkällä kulukorvauksella.

  http://www.eevakoskinen.fi/Doulapalvelut/                                                             www.facebook.com/akupunktioeevak/                                                                                                         eeva(at)eevakoskinen.fi                                                                                                                           puhelin: 050-3225989

 • Doula Elina/Luonnollinen Alku
  Hei! Olen 30-vuotias äiti, kumppani, ystävä ja visiönääri Turusta. Sydämeni kutsumus lepää doulan työssäni, jonka myötä olen kouluttaunut myös synnytyslauluohjaajaksi, synnytysvalmentajaksi, synnytysaromaterapeutiksi sekä kantoväline- ja imetystukihenkilöksi. Toimin tällä hetkellä Turussa ja lähialueilla, doulaten TYKS:ssä ja kotisynnytyksissä. Minulle doulaaminen on sinun ainutlaatuisuutesi kunnioittamista ja toiveidesi kuuntelemista. Jokainen synnyttäjä ansaitsee tulla tuetuksi, kuulluksi ja rakastetuksi matkallaan vanhemmaksi. Jokainen synnyttäjä ansaitsee mahdollisuuden löytää itselleen resonoivat ratkaisunsa ja kokea voimaannuttavan synnytyksen – alun, joka on luonnollinen juuri hänelle. Minulle jokainen syntymä on kaunis tapahtui se sitten alateitse tai sektiolla, sairaalassa tai kotona, lääkkeiden tuella tai ilman, vedessä tai maalla, yksin tai kumppanin kanssa. Minä tarjoan sinulle ja perheellesi yksilöllisiä ja kokonaisvaltaisia doula- ja synnytysvalmennuspalveluita. Palveluissani yhdistyvät monipuolinen ammattiosaaminen ja holistinen ymmärrys ihmisestä kokonaisuutena. Odotan innolla tapaamistasi! Myös sateenkaariperheille!

  Doula Elina – Birth Arts International synnytysdoula

  0401441973, www.luonnollinenalku.fi , luonnollinenalku (at) gmail.com

  Erikoisalueet: synnytyslaulu, aromaterapia, perätila, VBAC, aktiivinen sektio, nauru, mandalat, kivet. Also in English.

  Kiviniemi Saija 
  Olen 26v. kahden lapsen äiti Vehmaalta ja toimin doulana Varsinais-Suomen alueella. Olen kyllä sopimuksen mukaan valmis lähtemään kauemmaksikin. Olen käynyt Doulakan (doulakka.fi) peruskurssin ja tarkoituksena olisi hankkia myös sertifiointi. Doulaan tällä hetkellä opiskelijahinnoin ja muutenkin hinnat ovat sovittavissa. Opiskelen tulevina kuukausina enemmän synnytyslaulua, hypnosynnytystä, rebozon käyttöä, sekä imetysohjausta. Itseäni kiehtoo kovasti vesi synnytyksessä, rentoutusmenetelmät, synnytyksen fysiologinen kulku ja sen tukeminen.
  Doulana haluan antaa teille parhaan mahdollisen tuen, turvan ja läsnäolon. Kuuntelen teidän toiveita, jotta synnytyksestä tulisi ihana ja voimaannuttava kokemus. Nainen on luotu synnyttämään ja haluan antaa kaikille äideille ja isille voimaa ja uskoa itseensä, että kaikki menee hyvin, kunhan vain antautuu synnytyksen uskomattomille tuntemuksille ja voimille. Kaikki raskaudet ja synnytykset ovat ainutlaatuisia ja yhtä tärkeitä. Tapahtuipa se sitten sairaalassa tai kotona. Luomusti, lääkkeellisillä kivunlievityksillä tai sektiolla.
  Sähköposti: saija.kiviniemi@douline.fi, puhnro: 0408655700
  FB: https://www.facebook.com/Douline-273449606376029/
  Kotisivut: www.douline.fi

  Multanen Anna

  Teen tällä hetkellä doulauksia Turussa, Porissa, Helsingissä ja Lohjalla. Olen käynyt Doulakan peruskurssin (144 h) ja sertifiointikin on viittä vaille valmis. Erityisosaamiseeni kuuluu homeopatian käyttö synnytyksessä, vesisynnytys ja hypnosynnytysmenetelmät (rentoutus- ja hengitystekniikat). Olen diplomihomeopaatti ja reikihoitaja. Olen suorittanut myös lääketieteen perusopinnot sekä WHO:n imetysohjaajakoulutuksen.
  Minusta on tärkeää, että jokainen synnyttäjä saa synnyttää juuri itselleen parhaalla tavalla, jotta synnytyksestä tulisi mahdollisimman voimaannuttava kokemus, oli kyseessä sitten sairaala- tai kotisynnytys ja toiveena lääkkeellinen tai pelkkä lääkkeetön kivunlievitys. Olen ollut mukana sekä täysin lääkkeettömissä luomusynnytyksissä että synnytyksissä, joissa on käytetty lääkkeellistä kivunlievitystä. Doulana haluan tukea äidin omia toiveita ja antaa hänelle paljon selviytymiskeinoja ja valinnan mahdollisuuksia tehdä synnytyksestä juuri omanlaisensa.
  Sähköposti: anna.multanen@gmail.com
  puhelin: 050-4989519
  https://www.doula-anna.com

   

  Pohjola Katja
  Olen kolmen tytön äiti, opettaja, jatko-opiskelija ja doula. Asun Turussa ja olen valmis doulaamaan Turun lähialueilla ja Turussa. Olen aloitteleva doula ja käynyt Doulakan (doulakka.fi) peruskurssin. Doulana minun tehtävänä on auttaa synnyttäjää ja mahdollista puolisoa valmistautumisessa synnytykseen ja olla tukena synnytyksessä. Lisäksi voin auttaa löytämään sopivan lääkkeettömän kivunlievityskeinon. Synnytysvalmennuksen lisäksi annan imetystukea ja –tietoa niin ennen kuin jälkeen synnytyksen. Uskon, että suuri merkitys onnistuneessa synnytystarinassa on hyvä valmistautuminen ja tarvittavan tiedon löytäminen. Panostankin henkilökohtaiseen synnytysvalmennukseen ja synnyttäjän omien vahvuuksien löytämiseen. Ota rohkeasti yhteyttä, jos kiinnostuit ja haluat tietoa ja tukea synnytykseen! Doulasuhde on ainaluottamuksellinen ja doulaamisesta päätetään yhdessä ensimmäisen tapaamisen jälkeen.

  Sähköposti: katja.pohjola(at)utu.fi
  Puhelin: 0505428721
  Kotisivu: doulakatja.wordpress.com
  Fb-sivut: www.facebook.com/DoulaKatjaC

Puolimatka Tuuli
Olen synnytysdoula (Doulakan peruskurssi 2015), sertifioitu kantoliinaohjaaja ja imetysohjaaja (WHO) Minulla on kaksi lasta, esikoiseni on syntynyt TYKS:issä 2011 ja kuopus kotonamme 2014. Toisessa synnytyksessäni oli kätilöiden ja puolison lisäksi mukana doula ja pääsin itse kokemaan, kuinka pienillä asioilla voi olla iso merkitys.
Kosketuksella. Rohkaisevilla sanoilla ja lämpimillä ajatuksilla. Läsnäololla. Sillä, että tietää jonkun olevan paikalla vain sinua varten. Tuntevan toiveesi ja pelkosi. Voin tarjota myös aktiivisia menetelmiä rentoutumiseen ja kivunlievitykseen. Doulalla, mahdollisella puolisolla tai muulla tukihenkilöllä ja kätilöllä on omat tärkeät roolinsa ja yhteinen tavoite. Se, että äidillä on hyvä olla, vaikuttaa myös synnytyksen kulkuun ja äidin kokemukseen synnytyksestä.
Minua kiinnostaa erityisesti erilaiset lähestymistavat ja menetelmät, joilla voimme luoda kehollista tasapainoa (mm. Spinning Babies ja rebozo-liinan käyttö) ja auttaa äidin kehoa rentoutumaan ennen synnytystä ja sen aikana. Niillä voidaan myös edesauttaa vauvaa hakeutumaan synnytyksen kannalta optimaaliseen asentoon ja edistää synnytystä. Pidän tärkeänä, että äiti voi itse vaikuttaa siihen, miten ja missä hän haluaa synnyttää ja kenen kanssa. Doulaan mielelläni myös kotisynnytyksissä. Vuokraan TENS-laitteita, synnytysammetta, pähkinäpalloja ja bengkung-liinoja. Valikoimissa on myös paljon erilaisia kantovälineitä, sekä vuokralle että ostettavaksi.

sposti: info(ät)doulamai.fi
internet: doulamai.fi
facebook: www.facebook.com/doulamai

Salminen Malla
Toimin doulana Turusta Helsinkiin ja sillä välillä. Pidän Rennompi Synnytys -kursseja perheille, joilla opitaan valitsemaan synnytyksessä se rento tie, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Rentoutuminen synnytyksessä on kaikkein toimivin työkalu ja sen avulla synnytys yleensä sujuukin ongelmitta. Doulana erikoisosaamiseni on syvän rentoutumisen tukeminen.
Synnytys on ennen kaikkea perhetapahtuma, ja minä olen siellä teitä varten. Minä olen se henkilö, joka tekee kaiken sen mitä tarvitaan jotta te saatte rauhassa keskittyä oman lapsenne syntymään! Olen yhtä lailla kumppanin kuin synnyttäjänkin tukena, ja tarvittaessa helpotan myös kommunikointia hoitohenkilökunnan kanssa.
Toiveeni on, että voin omalla työlläni tukea perheitä ja synnyttämään lähteviä naisia saavuttamaan sellaisen syntymän lapselleen, mistä he haaveilevat, että se olisi juuri se ihanan kaunis ja voimauttava kokemus, joka kantaa kauas vanhemmuuteen ja toimisi ikuisena voimanlähteenä koko elämässä – ja tiedän että syntymällä ja synnytyksellä on tällainen potentiaali.
Toimin sekä sairaala- että kotisynnytyksissä. Käteni taitavat niin rebozon, gua shan, akupainannan kuin hieronnan taidot. Kaikenlaiset perheet; yksinhuoltajat, sateenkaariperheet, poly-perheet, monikulttuuriset perheet ym. ovat tervetulleita!
HypnoBirthing Childbirth Educator, Sacred Pregnancy Instructor, Luovan toiminnan ohjaaja AMK

Also in : English, Español, Português
0402190190, malla@maamama.fi
www.maamama.fi, MaaMama fb:ssä

 • Vähätiitto Riikka
  Toimin doulana Oulaskankaan sairaalassa ja Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa (joskus myös Oulu voi onnistua). Doulakoulutuksena olen käynyt Oulussa Tampereen Napapiirin koulutuksen. Tämän lisäksi olen käynyt pienempiä kursseja, joissa on opiskeltu synnyttäjän tukemista erilaisin tekniikoin.
  Jokaisen vauvan syntyminen tähän maailmaan on ainutlaatuinen ja ikimuistoinen hetki. Synnytyskokemus on naisen elämän merkittävimpiä muistoja.  Doulana haluan olla tukemassa perhettä mahdollisimman voimaannuttavan synnytyskokemuksen saavuttamiseksi. Korostan äiti- ja perhelähtöistä tukemista; haluan auttaa äitiä juuri hänen toivomallaan tavalla. Tuen myös puolisoa osallistumaan. Minulta saat tietoa,tukea, turvallisuutta ja rauhaa koko synnytysmatkalle.

 •