Doularyhmät

Tässä on Suomessa toimivat doularyhmät, joiden kaikki jäsenet toimivat Suomen Doulat ry:n toimenkuvan mukaisesti. Doularyhmät on listattu alueittain.

Olemme päivittäneet doulan toimenkuvan vuonna 2018 vastamaan kokemuksen tuomaa käytäntöä ja Kätilöliitto on hyväksynyt sen. Doula ja kätilö molemmat toimivat perheen hyväksi oman ammattinsa toimenkuvan mukaisesti toisiaan kunnioittaen ja näin perhe saa parhaan mahdollisen tuen.

Tässä listassa on Suomessa toimivat doularyhmät, joiden jokainen jäsen on Suomen Doulat ry:n jäsen ja sitoutunut toimimaan doulana toimenkuvan mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että doula ei tee lääketieteellisiä toimenpiteitä sekä kaikkien toimijoiden kunnioittavaa kohtaamista. Jos doulalla on muita ammatteja, hän selkeästi kertoo niistä ja sopimuksella määrittelee doulapalvelun ja muut palvelut.

VARSINAIS-SUOMI

Doularyhmä Å, Turku

Doularyhmä Å kokoaa yhteen Turun seudun itsenäisiä doulia. Kokoonnumme kerran kuussa. Joka toinen kuukausi emännöimme AKSY:n keskusteluiltaa ja joka toinen kuukausi on vuorossa doulailta. Tervetuloa avoimiin synnytyskeskusteluiltoihimme tutustumaan meihin ja oppimaan erilaisia tapoja valmistautua synnytykseen, rentoutua, lievittää kipua ja tukea synnyttäjää. Doulat, synnytysaktiivit, puolisot ja muut tukihenkilöt ovat myös erittäin tervetulleita mukaan! Olemme sitoutuneet noudattamaan Suomen Doulat ry:n doulan toimenkuvaa. Pidämme tärkeänä, että perhe saa itse valita doulansa.
Doulat: Malla Salminen, Tuuli Puolimatka ja Katja Pohjola

Ajankohtaisen tiedon toiminnastamme löydät FB-sivuiltamme: www.facebook.com/doularyhma

PÄIJÄT-HÄME

Lahden doulat, Lahti

Olemme ryhmä itsenäisiä ammattidoulia ja kätilödoulia Lahden alueella: Heta Lahti, Anna-Maria Mitchell, Rosalia Palazzo Pihlajasaari sekä Suvi Karttunen. Perustimme doularyhmän, jotta voisimme palvella paremmin odottajia ja heidän perheitään Lahdessa. Pidämme yhdessä avoimia keskusteluiltoja, joihin voit tulla tapaamaan meitä ja keskustelemaan, kysymään sekä kuulemaan eri aiheista synnytykseen liittyen.

Toimimme kukin itsenäisesti tarjoten omia palvelujamme, mutta olemme toistemme varadoulina niin, että siinä hyvin epätodennäköisessä tilanteessa, jossa doulasi olisi estynyt pääsemästä synnytykseesi, saat silti paikalle doulan, joka palvelee sinua kokemuksella, yksilöllisesti ja ammattitaitoisesti ja lämmöllä.

Lisää toiminnastamme voit lukea sivuiltamme www.facebook.com/lahdendoulat

PÄÄKAUPUNKISEUTU

Doula Vierelläsi

Doula vierelläsi on pääkaupunkiseutulainen doularyhmä, johon kuuluu seuraavat doulat: Mari Forsberg, Jenna Moisala, Salla Pyykkönen, Lotta Rask, Marjaana Siivola. Doularyhmä ei ole tällä hetkellä aktiivinen.

Kallion doulat

Kallion doulat palvelee koko pääkaupunkiseudun kaikenlaisia perheitä matkalla vanhemmuuteen raskauden aikana, synnytyksessä ja sen jälkeen. Yksilöpalveluina on saatavilla erilaajuisia doulapalveluja, kätilödoulan ja kätilön palveluja, raskausjoogaa, synnytystanssia, imetysohjausta, vyöhyketerapiaa sekä hemmotteluhoitoja. Palvelemme HUS-sairaaloissa sekä kotisynnytyksissä. Toimimme toisillemme varadoulina. Ryhmässä toimivat Anna-Riitta Kässi, Kirsi Hjort, Enni Huisman, Pinja Korvenoja, Hanna-Mari Nieminen, Helmi Einiö, Kata Lindroos ja Karoliina Helle.

Lisää meistä ja ajankohtaisimmat tiedot FB-sivullamme (https://www.facebook.com/kalliondoulat).